Om Historiegaming

 

Historegaming er et website der undersøger, hvordan man kan arbejde med computerspil i gymnasiets historieundervisning. Artiklerne er målrettet såvel gymnasielærere, der gerne vil inddrage computerspil i undervisningen som en måde at bruge og formidle historien på, og gymnasieelever, der ønsker at arbejde med computerspil i forbindelse med opgaver som DHO, AT, DIO og SRP.

At arbejde med computerspil på en faglig og akademisk måde er et nyt og relativt ubeskrevet felt indenfor historiefaget, men især indenfor gymnasieverdenen rummer det et stort læringspotentiale, hvis man griber det rigtigt an. Sitet er opbygget af dels en række spilanalyser af computerspil og dels et par artikler om, hvordan man konkret kan arbejde historiefagligt med computerspil. Hvis du er gymnasielærer, kan du læse mere om, hvorfor jeg mener, at det er fagligt relevant at arbejde med historierelaterede computerspil i undervisningen her. Hvis du er gymnasieelev kan du læse en kort introduktion her.

 

Hvem står bag Historiegaming?

Websitet er udviklet af Sune Nielsen, der er uddannet cand. mag. i historie og underviser på Lyngby Handelsgymnasium. Du er velkommen til kontakte mig på sune@knord.dk.

 

Du kan også følge Historiegaming på Facebook.